BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Къщата на Батето тъне в разруха

сн. retro.bg
сн. retro.bg

Любимата морска вила на покойния Иван Славков в Черноморец тъне в разруха. Прочутият имот, за който все още се носят легенди за купоните, които е приютявал, в момента прилича на къща на ужасите, преживяла бомбена атака.

Въпреки окаяното състояние, в което морската хасиенда на Батето се намира, тя е обявена за продан от близките му, които ѝ търсят нов собственик срещу 79 хиляди евро. Въпросният имот, в който преди години под сурдинка се говореше, че незабравимият спортен деец е леел шампанско край басейна в компанията на многобройни красавици, е купен пред далечната 1983 г., като се твърди, че цената му тогава е била само 1,50 лв. на квадратен метър. Постройката се простира на 150 квадрата, а дворът е почти декар.

По онова време къщата била в покрайнините на Черноморец, за да има зетят на Живков уединение, но към днешна дата край нея са изникнали доста хотели. Големият хол с камина, трите бани с вани, помещението за джакузи в момента обаче изглеждат повече от зловещо. Още има следи от мебели, даже кабелите от телефоните висят. Въпреки запуснатия вид на имота архитектурата му все още е впечатляваща, като се има предвид, че вилата е вдигната през 80-те години на миналия век. Хасиендата има парно и подово отопление, а таванът е с дървена ламперия.

Половината от първия етаж обаче е строена без основи и сградата пропада. Ако роднините на Батето успеят да я продадат, новият собственик вероятно ще трябва да я събори из основи, защото цялостният ремонт би излязъл твърде скъпо. Стените се рушат, прозорците и вратите са изпочупени от вандали, гаражът е сринат със земята, а дворът е обрасъл в бурени. Най-ценното нещо в него обаче е маслиновото дърво, което е едно от малкото в този район./retro.bg

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!