BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Момичетата на РИАЛ Ковачевци фантастични, 14-годишната Гери направи дебют

Във II кръг от Държавното първенство по футбол за жени сезон 2020-2021 футболистките на РИАЛ Ковачевци надделяха като гост над отбора на ЛП Суперспорт (София) с резултат 3 – 4. Футболната среща се игра в събота 12.09.2020 от 17:00ч на стадион „Обеля“ в гр. София, съобщиха за zapernik.com от клуба.

Мачът можеше да бъде решен още в първото полувреме, където инициативата бе изцяло на футболистките на РИАЛ, изпускайки сто процентови положения за отбелязване на гол.
Състезателките на РИАЛ започнаха силно първата част като владееха топката и темпото на игра.

Създадоха множество ситуации пред вратата на софиянки като логичното се случи и още в петата минута на мача с бърз пробив и хладнокръвно завършване на атаката младата състезателка Преслава Йорданова откри резултата в срещата.

Малко по-късно с индивидуален пробив капитанката на РИАЛ – Алисия Робертева преодоля защитата на ЛП Суперспорт и със силен и точен удар удвои резултата. Първото полувреме приключи с минималното 0 на 2 в полза на момичетата от Ковачевци.

Второто полувреме започна колебливо за състезателките на РИАЛ, които имайки превес над своя опонент през първата част подцениха мача и съвсем закономерно бяха наказани с изравняване на резултата.

Този развой на срещата принуди промяна в игровия план на отбора на РИАЛ, който донесе положителен резултат като централната защитничка Петя Александрова отбеляза гол и резултата стана 2 – 3 в полза на отбора от Ковачевци. Този резултат внесе спокойствие в редиците на червените, но за съжаление отборът на ЛП Суперспорт успя да изравни.

Желанието за победа от страна на състезателките на РИАЛ надделя и с пробив на Преслава Йорданова в края на футболната среща резултатът стана 3 – 4 в полза на РИАЛ Ковачевци.

Дебют за отбора направи и 14 годишната състезателка от школата на РИАЛ Гергана Дамянова.

Събота (26.09) в III кръг от ДП жени Риал Ковачевци посреща отбора на „Локомотив“ Стара Загора на стадион „Димитровец “ с.Ковачевци от 16:00ч.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!