BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-скъпите рокли, които червеният килим е виждал през 21 век

dgenifar-lourens

Стане ли дума за висша мода и червен килим, се оказва, че арената, която събира най-скъпи тоалети, са наградите на Американската филмова академия – или просто Оскарите.

Най-престижните кино отличия привличат най-голямо световно внимание всяка година, затова усилията за външния вид на знаменитостите тогава са също „най“.

Това е и моментът, когато големите модни империи се надпреварват да облекат гостите в свои дрехи, а на следващия ден имената на Dior, Armani и т.н. се появяват навсякъде в медиите.

Но нека спестим благородната завист в душата ви – често пъти дрехите и бижутата, с които звездите се появяват, се ползват просто назаем. Така визиите за милиони всъщност не се плащат от знаменитостите, затова и трудно бихме ги обвинили в разхищение.

Но все пак обличането на рокля за стотици хиляди, дори и за една нощ, е достатъчен повод да разгледаме късметлийките, които са го направили по време на наградите „Оскар“ през недалечното минало.

Кейт Уинслет – $100 хил.

червен килим

С рокля Valentino в цвят мента актрисата се появява на церемонията през 2007 г., а изисканият модел кара изданията по света да я определят като най-добре облечената в празничната вечер.

Рокля на същата стойност са носили още 3 дами в историята на Оскарите.

Джесика Бийл – $100 хил.

червен килим

През 2013 г. тя облече блестяща рокля на Chanel, допълнена от бижута Tiffany & Co. Мнозина бяха тези, които осъдиха избора на Бийл като „безопасен“ и „скучен“, но въпреки това няма как да не отбележим, че актрисата сияе.

Кейт Бланшет – $100 хил.

червен килим

Във вечерта през 2014 г., когато носеше това романтично творение на Armani Prive, австралийката спечели втория си „Оскар“. Затова и общата ѝ визия на стойност $18,1 млн. си е струвала.

Чарлийз Терон – $100 000

Резултат с изображение за чарлийз терон оскар 2013

За наградите „Оскар“ през 2013 г. актрисата облече рокля Dior на стойност $100 хил. Към нея Чарлийз беше добавила бижута на стойност $4 млн.

Лупита Нионго – $150 000

 

Резултат с изображение за лупита нионго 2015

Актрисата се появи на наградите „Оскар“ през 2015 с тази зашеметяваща рокля, обсипана с 6000 перли. Моделът е създаден от бразилския дизайнер Франсиско Коста, креативен директор на женската секция на модна къща Calvin Klein.

Кейт Бланшет – $200 000

Резултат с изображение за кейт бланшет оскар 2007

Седем години преди модела за $100 хил., през 2007 г. актрисата носи двойно по-скъпа рокля. Тази рокля, дело на Armani Privé, е покрита с кристали Swarovski.

Никол Кидман – $2 млн.

Резултат с изображение за никол кидман оскар 1997

През 1997 г. тя предизвиква фурор с тази жълта рокля. Макар и без номинация, актрисата бе заложила на модел John Galliano за Christian Dior на стойност $2 млн. Това се превръща и в най-обсъжданата рокля на вечерта, тъй като тогава все още са носени по-семпли дрехи.

Дженифър Лоурънс – $4 млн.

Резултат с изображение за дженифър лоурънс оскар 2013

През 2013 г. актрисата заложи на тази романтична рокля Dior, с която изглеждаше като принцеса на „Дисни“, докато получаваше златната си статуетка „Оскар“.

Източник: edna.bg

Снимки: Getty

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!