BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови сгради за детска градина строят в град Радомир

Снимка: Община Радомир
Нови сгради за детски ясли и детски градини към Детска градина „Слънце” ще се изграждат в Радомир, след като общината защити проект по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища” (2020-2022 г.) на МОН. Проектът е на обща стойност 600 000 лв.
Инвестиционният проект предвижда пристрояване на две помещения на един етаж с обща пристроена площ 460 кв.м. и разгърната застроена площ от 460 кв.м. Целта на инвестиционното проектиране е увеличаване капацитета на детското заведение. Капацитетът на новопостроените сгради предвижда прием на 50 деца на възраст от 2 до 6 години. В момента недостигът на местата в яслите и детските градини в Радомир е 66 места. С новите сгради на ДГ „Слънце” до голяма степен ще бъде компенсирана тази липса. Радомир е предпочитано място за предучилищно образование и по този начин ще се удовлетворят потребностите от нарастващите нужди в тази област.
ДГ „Слънце” е построена през 1975 година, със застроена площ от 1059 кв.м. и дворно място покрай цялата сграда с площ 6766 кв.м. Броят на децата, записани в детската градина за текущата учебна година е 181. В момента капацитетът на ДГ „Слънце” е 138 деца, разпределени в 6 целодневни групи за деца от 2 до 6 годишна възраст. Всяка група си има занималня, спалня, трапезария, кухненски офис, умивалня, тоалетна и склад. В двора са изградени площадки за игра на децата. С предвидените 50 места капацитетът на детската градина ще се увеличи до общо 188 деца.
С построяването на сградите ще се постигне рентабилна образователна инфраструктура , ще се подобрят микроклиматът и средата, като се осигури равен достъп до качествени образователни услуги за децата в най-ранна детска възраст. Ще се създаде възможност децата да получават предучилищното си образование в общински образователни институции в по-голяма близост до местоживеенето им.

Източник: Община  Радомир

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!