BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител и министърът на образованието дискутираха образователни теми в пограничната община Трън

dsc_0218
Правителството е заложило още 360 млн. лева от началото на следващата година за увеличение на учителските заплати и тази политика ще се изпълнява поетапно.  Това стана ясно на срещата между Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областният управител Ирена Соколова и учителския колектив на СУ „Гео Милев“ гр. Трън.
На ниво държава също се акцентира на професионалното образование, но предизвикателството е да бъде обхванато и обучено всяко едно дете, заяви министърът в пограничната община.
dsc_0264
По думите му предстои обновяване, преоборудване с компютърни системи и конфигурации, и модернизиране на ученическите кабинети в българските училища.
Областният управител Ирена Соколова изтъкна пред министъра, че училището в Трън води целенасочена работа в обучението по Български език и литература и за втора година постига висок резултат на Държавните зрелостни изпити – средна оценка от 5.00, което го нарежда на 52-ро място в страната. Добрата интегрираност на малцинствените групи също дава своята резултатност по отношение пълното обхващане на ученици в системата и тяхното задържане.
dsc_0295
На срещата беше дискутирана и темата с отсъствията. Според министъра всяко училище трябва да разработи собствен механизъм, който да проследява всеки ден участието на децата в учебния процес, и при отсъствия да установява какви са причините.
В училището в Трън се обучават 268 ученици.
dsc_0244 dsc_0227

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!