BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Открит е XXII-ият Международен пленер по живопис „Арт студио Рударци”

img-e3ba6c526a32617878e88aa74b88a478-v
Временно изпълняващият длъжността кмет на община Перник Севделина Ковачева откри XXII-ия Международен пленер по живопис „Арт студио Рударци”.  Както всяка година проявата, чиято цел е да стимулира творческата дейност на художниците и контактите между творци от различни култури, се провежда в курортното селище Рударци в навечерието на предстоящите чествания за Деня на града.
„Международният пленер по живопис е едно от най- значимите културни събития в Перник. Тук си дават среща творци от различни държави, градят се мостове, създават се приятелства. Убедена съм, че и сега, черпейки вдъхновение от красивата природа около вас, ще претворите върху платната си духа и колорита на Перник” , заяви Севделина Ковачева и пожела на участниците творческо вдъхновение и успех.
img-ab2403b98b5ba0687b661a3daf3def7b-v
Тази година художниците са представители на пет държави.  От българска страна в пленера участват Румен Кожухаров, Цветан Стоянов, Ралица Мирчева и пернишките художници Силвия Топалова, Китан Китанов и Ромео Гигов. Заедно с тях в Рударци ще рисуват Иван Величкович от Сърбия, Михаил Ракита- от Босна и Херцеговина, Федерика Ното- от Сардиния, Италия и Сеад Пепич от Черна гора. Арт организатор на проявата е Васил Добренов.
По традиция, творбите от пленера ще бъдат представени в изложба. Тя ще бъде подредена в  Обединения детски комплекс и ще бъде открита на 11 октомври.
img-d3ca2ba2bcc8a4bc7eb18d22fa9d3023-v img-498c1e1bba92349ec14f1bae013fbeb9-v

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!