BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха нива с коноп в земенско

Снимка: Илюстративна

Криминално проявен ще бъде съден за отглеждане и притежаване на наркотични вещества. 

На 23.09.2020 г., в къща в махала „Баринци“ в с. Еленов дол, община Земен, област Перник, били открити високорискови наркотични вещества. Отглежданите зелени растения от рода на конопа са с височина 160-250 см. Общото количество на иззетия коноп възлиза на 913,58 грама, на стойност 5481,48 лева. Дрогата била разпределена на няколко части.

С оглед събраните доказателства в началния етап на наказателното производство – разпити на свидетели, оглед на местопроизшествието и писмени данни, в качеството на обвиняем по случая е бил привлечен И.М. (на 37 години).

Наблюдаващият делото прокурор е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Същото е било оставено без уважение, като на обвиняемия М. е била наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Държавното обвинение е внесло протест срещу това определение на съда.

Престъпното деяние, за извършването на което И.М. е привлечен в качеството на обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и глоба.

Разследването продължава.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!