BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отлагат шахматния турнир в Перник

Както вече стана ясно, считано от 7 ноември, с две седмици се удължават въведените противоепидемични мерки на територията на Община Перник. В сила остава забраната за организирани масови мероприятия на открито и закрито. 

През уикенда в Двореца на културата в Перник трябваше да се проведе силен международен турнир по ускорен шахмат ПЕРНИК ОПЕН 2020.

Инициативата е на Община Перник и лично на Станислав Владимиров, както и на народните представители Васил Антонов и Любомир Бонев и е подкрепена от редица спонсори с награден фонд от 3000 лева. Състезанието бе обявено и планирано отдавна, а заявки за участие са подали близо 100 състезатели. Сред тях се открояват имената на трима гросмайстори, начело с Кирил Георгиев, неколкократен шампион на България, понастоящем играещ за Северна Македония, на Радослав Димитров, на Петър Дренчев, както и на настоящия шампион Мартин Петров, победител от последния голям турнир у нас Самоков Опен.

Tурнирът ще се състои, увериха от Общината.

„Трябва да се научим да живеем в тази обстановка“, споделят организаторите.

Очакваме да бъдат обявени новите дати, зависещи от епидемичната обстановка в община Перник.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!