BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Перничанинът, който се закани да убие бившата си приятелка се призна за виновен – ще лежи половин година в затвора

Съдът е одобрил споразумение, сключено между защитата на подсъдимия Л.А. и Районна прокуратура – Перник, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Тридесет и пет годишният мъж се е признал за виновен за това, че се заканил с убийство на бившата му приятелка.

Престъпното деяние било извършено от него на 29.06.2019 г., в жилище в ж.к. „Тева“ в гр. Перник. А. отворил прозореца на апартамент, намиращ се на 4 етаж, дърпал жената към него, нанесъл й удари в областта на главата. Заплашил пострадалата с думите: „Ще те запаля в дома ти, докато спиш заедно с детето“, както и, че ще я „заколи“, „накълца“ и „убие“. Това заканване е възбудило у жената основателен страх от осъществяването му.

Подсъдимият се е съгласил да му бъде наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Той следва да заплати и разноските по наказателното производство в размер на 590,40 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!