BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пернишката актриса Евелин Костова се изолира от света

Младата пернишка актриса Евелин Костова, която перничани знаят от трупата на „Мускетарите“, се изолира от света. Причината обаче не е депресия, а щастие. Само преди 40 дни Евелин е родила своята дъщеричка Ивайла, спряла е телевизора и телефона и се е отдала изцяло на малкото ангелче. Актрисата, която има удивителна прилика с друга пернишка актриса Луиза Григорова, дори е сменила прическата и и е отрязала косите си. До нея неотлъчно й помага таткото Михаил и домашния любимец кучето Каси, разбра zaPernik.com. 

Евелин Костова изгря като звезда в българските сериали „Столичани в повече“, където беше гадже на героя на Иван Юруков, в  „Съни Бийч“ и „Къде е Маги?“

„Не се сещам да пускам телевизора и доста по-рядко се докосвам до телефона. Външният свят в момента остана малко встрани. Преди да родя се наложи да вляза за 8-9 дни в болница, през това време случаите на COVID-19 са се увеличили, излезли са нови забрани, за които аз дори не подозирах. Даже малко ме изненада фактът, че светът не е спрял. Но, слава Богу, ние си имаме един малък рай. Апартаментът ни е по-далечко от данданията в центъра, по-близо сме до Витоша – по-близо и до Перник, което си е бонус“, споделя пред „Монитор“ родената в миньорския град красавица.

Мерките, свързани с пандемията, свалиха преждевременно бременната актриса от сцената – още през март, в противен случай тя щеше да играе в „Жена без значение“ от Оскар Уайлд, „Басейнът“ от Щефан Фьогел и останалите си спектакли в „Армията“ поне до юни.

Филмовите проекти също също се бавят. Но Евелин очаква при първа възможност повиквателна за „Завръщане 2“ на Ники Илиев и за втори сезон на „Съни Бийч“.

Евелин Костова е категорична, че обича да играе навсякъде в България, но в Перник й е с една идея по-приятно, защото си е пред свои хора. Там я познават още от детско-юношеския театър „Мускетарите“ и до днес неговата вярна публика следи развитието й, а на нея й е хубаво и носталгично, когато се връща. Красивата брюнетка не се обижда от вицовете за перничани.

„На мен пернишките вицове са ми забавни, допада ми хуморът им, намирам в тях и доза истина. Когато водя в града приятели, могат нерядко да попаднат на човек или случка от вицовете. Трябва с намигване да се гледа на тези неща, а не да се сърдим“, обяснява актрисата. И си припомня следната случка. Като студентка тя участва в спектакъла „Веселите уиндзорки“ в Народния театър. Преди началото на пиесата двамата с Филип Аврамов трябва да излязат за импровизации сред публиката в салона. Точно преди да се отвори вратата обаче Фицата й разказва някакъв много смешен пернишки виц.

„Нямах време да се насмея на спокойствие, появих се пред хората разсмяна и продължих да се подхилвам. Зрителите, разбира се, не бяха чули вица и се чудеха какво му има на това момиче…“, и до днес се залива от смях Евелин.

В нейното семейство всички са артистични, но само тя изкарва пари от това. Майка й и баща й горещо я подкрепят в желанието да стане актриса. Евелин Костова влиза в НАТФИЗ от първия път, и то – в класа на проф. Стефан Данаилов:

„Някак си знаех, че ще ме приеме, още преди да се запознаем. Имах вътрешното усещане, че това е моят човек – само трябва да ме види, за да разбере, че и аз съм неговият човек. По време на изпита ме изпрати да му купя кафе и си казах: ето, няма нищо случайно, просто не трябва да го разливам и всичко ще е наред“, с любов и нежност говори за учителя си тя.

Има един цитат от Мастера, който Евелин често обича да си повтаря: „Яжте я тая младост!“. Опитва се и да го спазва.

Снимка: Интернет

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!