BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пернишката Фондация „П.У.Л.С.” с подкрепа на над 140 човека и с над 3000 консултации на хора в пострадали от насилие

Фондация „П.У.Л.С.” подкрепи над 140 човека и проведе над 3000 психологически и социални консултации в рамките на проект, подкрепен от Министерство на правосъдието.

През месец ноември 2020 г. екипът на Фондация „П.У.Л.С.” финализира работата си по проект Център за превенция и рехабилитация на хора, пострадали и извършители на домашно насилие, и интеграцията им в семейството и обществото, финансиран от Министерство на правосъдието. Проектът стартира през месец юни 2020 година и в рамките на 5 месеца бяха реализирани серия от инициативи за подкрепа на хора, пострадали от насилие. 

Екип от специалисти предостави комплексна грижа за пострадали от насилие в ЦСРИ „Татяна Арсова“ в градовете Перник, а в градовете  Брезник и Кърджали бяха предоставяни мобилни услуги за подкрепа на хора, пострадали от насилие. 

Над 140 човека, пострадали от насилие получиха подкрепа, проведените психологически консултации са над 1000, а 2700 са проведените консултации със социални работници. В юридическата програма над 100 консултации са получили 31 човека, а за 5 от тях са проведи  дела.  

Съществен акцент в предходните месеци беше повишаването на обществената информираност и чувствителност по темата домашно насилие и възможностите за подкрепа и реакция. В рамките на проекта сайта на Фондация „П.У.Л.С.“ беше обновен с допълнителни материали и информация за пострадали от насилие, както и местата за подкрепа в страната. За специалистите, работещи по темата домашно насилие създадохме „Джобен наръчник за водене на случаи на хора, пострадали от насилие“. Това е третият от поредицата Джобни наръчници, които екипът на организацията създава в улеснение на специалисти, работещи по темата. 

Всички създадени материали в рамките на проекта са достъпни на сайта на Фондация „П.У.Л.С.“ – www.pulsfoundation.org и фейсбук страницата.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!