BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пернишки певец празнува ЧРД в Англия и разкри пред zaPernik.com какво му е в главата

Един от известните перничани  – фолк певецът Благо  Борисов празнува днес 31-вия си рожден ден. По този повод zaPernik.com се свърза с него, за да го разпита къде ще празнува, какви са бъдещите му музикални проекти и какво мисли за родния си град Перник. 

Благо се ражда на 7-ми ноември 1989г. в Перник. Възпитаник е на днешното СУРИЧЕ „Петър Берон“ с разширено изучаване на езици. Дипломира се със степен бакалавър в Югозападен университет “Неофит Рилски” в Благоевград – специалност Туризъм и Социална икономика. От малък учи солфеж и пиано. Има многобройни грамоти и награди.

УСПЕХИ:
През 2011г. участва на престижния фестивал “Пирин Фолк”, с първата си авторска фолклорна песен – “Мелнишка сватба”. Печели две от най-желаните награди за всеки артист – тази на публиката в Летния театър и на телевизионните зрители. Следват хитовете “Една искра любов” и “Две Следи”.  В края на 2014 година участва за втори път на престижния фестивал “Пирин Фолк” с песента „Влюбени очи“. Следват още и още хитове и колаборации с други изпълнители, като Екстра Нина и Дебора, записва хитовете „Има ли още““Късай ми сърцето“, „Гадняр“ и „Клетва за обич“. Едно от последните му музикални парчета е „Няма да те спирам“.

Благо, Честит рожден ден! Разбрахме, че си в Лондон. Какво правиш там? Как ти минава деня?

– Здравейте! Имах нужда от малко промяна, знаете, че за повечето хора тази година е доста различна, непредвидима и трудна. Много планове се осуетиха, променихме се, за добро или лошо. Заминах за Англия и идеята ми беше да съчетая полезното с приятното! Всъщност се устроих близо до Манчестър, но често ходя в Лондон, ако трябва нещо да запиша, да се срещна с идейни и можещи хора или просто да се разходя. Всъщност за първи път съм в Обединеното кралство и бих казал, че тук почти всичко ми допада. Най–вече манталитета, спокойствието и позитивността на англичаните. Културата им е много различна от нашата. Честно казано за един месец не видях нито една катастрофа…Не виждам напрегнати хора, озлоблени…недружелюбни. Определено може да се научим от тях.

Спомена, че правиш бъдещ музикален проект. Кажи ни нещо от кухнята на новата ти песен. Отново ли ще бъде в стила, в който се изявяваш, къде снимаш кадрите за клипа?

– Всъщност работя върху две нови песни. Едната е типично за дискотека, бърза и комерсиална. А другата е балада, истинска, любовна, силна. Много обичам баладите, защото там един артист може да разгърне себе си по начин по който не би могъл, когато прави комерсиална музика. Хората на изкуството са фини, раними и много специфични личности и е логично по–музикантските песни да им носят най–голям творчески заряд. Аз не съм пускал отдавна нова песен и нямам търпение в най–скоро време да изненадам хората, които ме подкрепят …И не само тях. Една част от кадрите, ще заснемем в Англия, а другата част ще са в България. Мисля, че ще се получи нещо интересно.

Как ще празнуваш рождения си ден? Какво би си пожелал да ти се случи през личната ти година?

– Рожденият си ден ще отпразнувам тук в UK. Имах идея да се прибера в България по този повод, но все пак реших да остана, защото ми предстоят някои важни неща за свършване. Ситуацията тук в Англия в момента е тежка. Страната е под пълна карантина и не работят заведения, ресторанти, кафенета… за това може би ще се събера с приятели на домашно парти. А понякога това е един много хубав начин да празнуваш, нали?
През личната ми година си пожелавам най–вече здраве и щастие. Моите близки приятели и семейството ми да са добре, да са здрави, пък всичко друго е постижимо, стига да знаеш кой си, какво искаш и да си вървиш по пътечката. И най–вече да бъдеш добър човек! Силно се надявам новата година за мен да бъде в пъти по-успешна, ползотворна и да сбъдна мечтите си. Тази година за мен лично беше тежка, с някои емоционални катаклизми и неуспехи. Вярвам, че занапред нещата ще си дойдат на мястото.

Каква е ситуацията в Англия в момента? Страхуват ли се хората от пандемията от коронавирус?

– Ние виждам страх, честно казано. По–скоро са дисциплинирани, поне повечето. Макар, че се случва лично аз често да влизам в магазини и супермаркети без маска и никой не ми прави забележка. Но на други места е точно обратното. Общо взето хората спазват всичко. Някои са даже прекалено вкопчени в ситуацията. По радиа и телевизии много често вървят блокове, в които се напомня какво да се прави, за да не си заразим. И все пак, тук ситуацията е тежка, но някак е спокойно.

Плануваш ли бъдещи проекти за предстоящата година?

– О, да! Само проекти са ми в главата и нямам търпение! Ще се постарая тази година да бъде най–добрата ми до този момент и дай Боже да сме здрави и вдъхновени, другото е лесно. Планувам проекти както различни жанрово, така и като колаборациии. И естествено много държа всичко да е изпипано. Без пошлост и цинизми. Дано 2021 донесе само хубави песни и щастие.

Преди време преживя голяма трагедия с кученцето си в Перник. Какво се случи в крайна сметка?

– Това наистина беше един изключително тежък период от живота ми. Както на мен , така и за семейството ми. Много ваши колеги журналисти писаха статии и се излъчваха предавания. Аз се радвам, че този случай стана публично достояние, защото нещо трябваше да се промени. Моделът на поведение на стопанина на пит була, трябваше да бъде преосмислен и осъзнат. Аз направих това, което трябваше. За щастие моето кученце Лори се възстанови, въпреки, че беше в много тежко състояние. Със спукан далак и скъсан коремен мускул. А разкъсванията ги видяха всички… Това кученце е истински боец и аз много мога да се уча от нея. Преживя толкова много, а не показа слабост в нито един момент. Сякаш не искаше да тормози нас… Не съм си виждал кучето от месец и много ми липсва. Благодаря на лекарите, които се погрижиха Лори да живее.

И един „пернишки въпрос“: Ти си човек с мнение и не се притесняваш да го изразяваш. Какви са впечатленията ти от родния град, какво ти харесва, какво не. Какво би пожелал на перничани?

– Обичам родният си град! В него има спокойствие от една страна, а от друга сме толкова близо до София, че направо сме си квартал. Това е много ценно! Не съм крил никога симпатиите си към новият ни кмет, Станислав Владимиров. На мнение съм, че можещите, борещите се хора с хъс и амбиция трябва да се поощряват. Той е такъв човек. Всеотдаен, истински и можещ. И най–хубавото е, че всяко негово действие рефлектира върху града положително и то се вижда. Перник се променя постоянно. Става по–красив, по-добре устроен. Подменят се стари неща с нови. Ремонтира се. Обновява се постоянно. Смятам, че нашият град се движи в правилната посока най–накрая, и всичко зависи от нас дали ще го развиваме и пазим, или ще го рушим. Има да работим върху светогледа и манталитета си.

Какви подаръци си получавал? И какво си пожелаваш за рождения си ден?

– Подарявали са ми песен! Много вълнуващо! Може да прозвучи банално и клиширано, но най–хубавият подарък е времето прекарано с хората, които обичам… Но все пак, ако трябва да бъде нещо материално, може би кола или някоя технологична джаджа хаха. Падам си по новите технологии и колите. Като подарък искам да получа здраве, щастие, повече късмет и сбъднати мечти.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!