BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пияна шофьорка преспа в ареста на Перник

28-годишна е задържана за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

Вчера през нощта около 02, 30 ч., на ул. „Люлин“ в областния град е проверен лек автомобил Опел „Корса“, шофиран от 28-годишна перничанка. Алкохолната й проба се оказала положителна – 1, 28 промила. Жената отказала кръвна проба за химичен анализ и е задържана за 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е досъдебно производство. 

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. 

На 31 януари тази година, в гр. Перник е проверен Фолксваген „Пасат“, управляван от 38-годишен мъж. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 5 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

Пиян шофьор на мотопед е установен в Земенско.

На 16 май на разклона за селата Елов дол и Чепино общ. Земен е проверен електрически мотопед, управляван от 60-годишен от с. Елов дол. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 75 промила в издишания въздух, а мотопедът бил без регистрационни табели. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка. Започнато е бързо производство. 

Шофьор на нерегистриран мотопед е установен в условията на специализирана полицейска операция от служители на РУ – Радомир. Акцията на полицията е проведена в края на миналата седмица при която са проверени 27 моторни превозни средства и 35 лица. Съставени са 2 акта за установяване на административни нарушения и 4 фиша. Започнато е бързо производство за управление на нерегистриран мотопед марка „Пиаджио“ от 57-годишен радомирец.

Някои са по-напред: Абонирайте се за новините на „За Перник“ в Telegram.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!