BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицай от Перник: Напрежението е по-голямо, всички имаме семейства и трябва да ги пазим

Както вече писахме, около 10 служители от системата на МВР в област Перник протестираха. Изразяването на недоволство беше представено по иновативен начин и с оглед спазване на заповедите и противоепидемичните мерки с цел недопускане разпространението на коронавируса COVID-19. Протестът се проведе пред сградата на Областна дирекция МВР-Перник.

Протестиращите са членове на Синдикалната федерация на служителите в МВР. На протеста те разпънаха лозунги, развяха знамена на федерацията и поставиха пред себе си пожарникарски и полицейски каски, както и кубинки. Каските бяха детски, тъй като не е разрешено по време на протест служителите от системата на МВР да използват истински такива. Поставените на протеста каски и кубинки символизират липсата на хора в системата на МВР, които да работят на терен.

“Както знаете с решение на Министерски съвет на 34 административни структури бяха повишени заплатите с до 30 процента. Ние бяхме пренебрегнати, което породи нашето недоволство. Колегите бяха меко казано обидени от цялата история, защото от началото на годината получихме суперлативи за добре свършена работа по време на криза, добре овладяна кризисна ситуация, както всеки се изрази – че сме свършили работата перфектно. Накрая материализирането на нещата се получи с увеличение на 10 процента на фона на до 30 процента на останалите държавни структури, което е много обидно за служителите в МВР”,

поясни пред Zapadno.com председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР за област Перник и член на Управителнияв съвет на организацията Станислав Кафтанов.

В Синдикалната федерация на служителите в МВР за област Перник членуват над 200 човека – полицаи, пожарникари и други хора, които работят за реда и безопасността на населението в региона. Сред тях е и Милен Методиев, работещ в Районно управление-Брезник.

“Ако трябва да сме честни цялата система на МВР работи на първа линия. Всички звена сме вързани едно с друго. Няма как да бъде разделени на служител, който е на улицата, в “Криминална”, “Охранителна” или където и да е. Напрежението съществува и е много по-голямо. Сложно се работи в такава обстановка, тъй като мислим за нашето здраве, на нашите близки, на нашите деца. Всички имаме семейства и трябва да мислим за тяхното здраве. Съответно при нас става много трудно, защото винаги трябва да се поддържа добра хигиена, дезинфекция по няколко пъти. Вкъщи се прибираш и директно изнасяш дрехите и ги вкарваш за пране. Имаме семейства всички и трябва да ги пазим”,

сподели Милен Методиев.

Служителят в Районното полицейско управление на Брезник се надява исканията на протестиращите да бъдат взети под внимание от ръководството на Министерство на вътрешните работи.

Тази неделя протестиращите служители от МВР в област Перник ще подкрепят националния протест в София. Тогава служители от системата на Министерство на вътрешните работи ще изразят своето недоволство от факта, че възнагражденията им не са увеличени на фона на пандемията от коронавируса COVID-19 и вдигането на заплатите в други държавни институции.

Протестът ще се проведе на празника на българската полиция, който се отбелязва на 8 ноември. Недоволството ще бъде в градинката зад сградата на МВР и ще протече при спазване на противоепидемичните мерки.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!