BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Почина Легендата на рока Кен Хенсли

Снимка: zaPernik.com Архив

Легендарният музикант Кен Хенсли почина на 75 години. Новината бе съобщена от брат му Тревор Хенсли с публикация във Facebook преди минути.

„Пиша това с натежало сърце, за да ви уведомя, че брат ми Кен Хенсли почина в сряда вечерта“, четем в поста на Тревър Хенсли. „Красивата му съпруга Моника беше до него и успокояваше Кен през последните няколко минути с нас. Всички сме съкрушени от тази трагична и невероятно неочаквана загуба и ви молим да ни дадете малко място и време, за да се примирим с нея. Кен ще бъде кремиран на частна церемония в Испания, така че, моля, не искайте информация за погребението. Кен си отиде, но никога няма да бъде забравен и винаги ще бъде в сърцата ни.“, пише Тревор.

Хенсли е част от класическия състав на рок групата Uriah Heep от 1970-те години. Той е автор или съавтор на повечето от превърналите се в класически композиции, песни на групата, сред които: „Look at Yourself“, „Lady in Black“, „Easy Livin’“, емблематичната за бандата „July Morning“ и други. Всичко това превръща Хенсли в една от най-значимите фигури в историята на рок музиката.

През месец юли 2011 година Кен Хенсли пристигна в Перник за концерт на крепостта „Кракра”. Той бе част от съвместно турне на исторически за места в 29 града в страната с българската група „Сънрайз”. Турнето е под надслов „Rock on the Rocks“ и продължи в Европа.

Тогава Кен Хенсли и музикантите от „Сънрайз” бяха посрещнати  в Перник от представители на местната власт, журналисти и фенове, сред които имаше и деца с транспаранти. Музикантът сподели, че обича България. За Перник той знаеше, че градът се е разраснал с развитието на минната индустрия. Кен Хенсли научи, че в Перник е проведен първият рок фестивал в нашата държава.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!