BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата влиза и в Дома за възрастни в Трън, след случаите на covid-19

Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на Център за социална рехабилитация и интеграция в гр. Трън, след сигнал за служители с положителни проби за COVID-19. 

На 07.05.2020 г., Районна прокуратура – Перник разпореди проверка във връзка с постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID – 19 на служители от Център за социална рехабилитация и интеграция в гр. Трън.

Същата следва да бъде извършена съвместно от Областния управител на гр. Перник, кмета на гр. Трън, директорите на РЗИ – Перник, Инспекция по труда – Перник, Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Трън и под ръководството на Центъра.

Към настоящия момент е изискана информация за броя на проведените изследвания за COVID – 19, както и резултатите от тях. Тя се отнася както за персонала, така и за настанените в Центъра за социална рехабилитация и интеграция лица.

Прокуратурата следи за спазването на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, касаещи упражняването на функциите им. Следва системно да бъде предоставяна информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!