BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пълен абсурд в Перник! Децата на „Металург“ тренират на тъмно в двора на училище, осветени от колите на родителите си

До тотален абсурд заради липса на терен са докарани децата от футболен клуб „Металург“ в Перник. Младите  бъдещи футболисти на Перник са принудени да тренират на тъмно, в двора на квартално училище.

Поради липса на достатъчно осветление, родителите на децата са паркирали колите непосредствено до игрището и го осветяват с фаровете на автомобилите си, за да могат децата им да ритат футбол.
Шокиращото видео публикува в соцалната мрежа Илияна Петрова. Ето какво написа тя:
„Срамувате ли се? Вярвате ли, че това се случва в нашия град, с нашите деца? Горчивата истина-децата на ПЕРНИК, БЪДЕЩЕТО, СПОРТА, ЗДРАВЕТО…
Децата от школата на Металург Перник провеждат тренировка в двора на квартално училище(защото няма къде другаде); осветлението е от колите на родителите (защото няма никакво друго)
Ще спра дотук, защото се опасявам, че в огорчението си може да нагрубя…., ако на някой му “пука” нека помогне както и с каквото може……дано не останем забравени…“
Под поста й следват десетски коментари. От Община Перник са реагирали на поста на Илияна и веднага  са направили проверка на място:
„Здравейте, колегите направиха проверка на място. Бе установено, че четири от осветителните тела работят, а другите четири не. Неработещите лампи ще бъдат подменени. Възможно е таймерът да е забавил пускането на лампите, това ще бъде проверено утре“, пишат от Община Перник.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!