BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветници питат: Защо се бави ремонта на надлез „Иван Вазов“?

Строителните дейности на надлез „Иван Вазов“ са възобновени на 11.09. 2020 г. Това гласи отговорът на кмета на община Перник във връзка с питане по повод забавяне на ремонта на съоръжението, отправено от председателя на групата на ГЕРБ Денислав Захариев.

За ремонт и цялостна реконструкция на надлеза Министерски съвет отпусна 600 000 лв през 2019 г. в кметския мандат на Вяра Церовска. Срокът за изпълнение на обекта, съгласно договора за възлагане от 21.02.2020 г., е 150 календарни дни.

В отговора на кмета се пояснява, че ремонтните дейности са били преустановявани три пъти поради въведеното извънредно положение, съгласувателни дейности с кабелни оператори, лоши атмосферни условия и необходимост от промяна на разрешителното за строеж.

Денислав Захариев изрази надежда, че въпреки забавянето, съоръжението ще бъде ремонтирано качествено и в обозрими срокове.

След отправено питане от общинския съветник от ГЕРБ д-р Явор Рангелов за нерегламентирано сметище и заблатяване на улици в Рудничар, общинската администрация е извършила проверка на място, стана ясно в хода на днешната сесия.

В отговора към д-р Рангелов се уточнява, че сметосъбирателните съдове са предназначени за смесен отпадък, и ще се следи за регулярното извозване на едрогабаритните отпадъци, за да не се стига до повторно образуване на сметища в жилищната територия на квартала.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!