BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Топлофикация Перник“ оттегли намерението си за изгаряне на RDF и шисти

сн. Снимай Перник
сн. Снимай Перник

Топлофикация Перник“ оттегли намерението си за изгаряне на RDF и шисти. Дружеството  декларира с уведомително писмо РИОСВ – Перник за  желанието си за прекратяване на процедурата по разглеждане на инвестиционното предложение за „Добавяне при работа на горивната инсталация ТЕЦ „Република“ за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива – биомаса, шисти и RDF“.

Ръководството на ТЕЦ-а внесло ново инвестиционно намерение за „Добавяне при работа на горивна инсталация ТЕЦ „Република“ за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива – биомаса“, за което ще бъде проведена нова процедура съгласно Закона за опазване на околната среда.

От „Топлофикация Перник“  уведомяват, че смилането на биомасата ще се  извършва чрез нови съоръжения. За съвместното изгаряне на въглища и биомаса ще бъдат частично преустроени парогенераторите 4 и 5. Според разчетите на дружеството инвестицията в преустройството и  новата техника ще е на стойност 2,4 млн. лв.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!