BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЧЕЗ пое сметките за ток и осигури енергийно ефективни електроуреди на семейства с деца в риск

Кампанията на ЧЕЗ „Заедно можем всичко“ се провежда съвместно с „Надежда и домове за децата – клон България“

ЧЕЗ в България и „Надежда и домове за децата – клон България“ стартираха през май т.г.  „Заедно можем всичко“ – кампания за подпомагане на уязвими семейства с деца за преодоляване на негативните последствия от COVID-19 пандемията.

В рамките на кампанията ЧЕЗ пое разходите за електроенергия на семействата в областите Видин, Враца, Плевен, София област и столицата. С любезното съдействие на „Техномаркет България“ ЕАД, вече са доставени и монтирани нови битови електроуреди в тези домакинства.

Допълнителна благотворителна акция сред служителите на ЧЕЗ в България ще осигури на семействата дрехи, обувки, обзавеждане, училищни пособия и коледни подаръци за децата.

„Преодоляването на неблагоприятните въздействия от тази безпрецедентна ситуация с пандемията е отговорност както на държавата, така и на бизнеса, на обществото и на отделните граждани“, сподели по повод кампанията Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. 

Кампанията „Заедно можем всичко“ е част от прилаганата от ЧЕЗ в България дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, чиито основни приоритети са свързани с подпомагане на местните общности, образованието и развитието на младите хора, опазването и грижата за околната среда, енергийната ефективност. За 15 години, откакто ЧЕЗ работи в България, компанията е инвестирала над 70 милиона лева в енергийна ефективност и проекти в полза на обществото. 

От 12 години „Надежда и домове за децата – клон България“ работи с уязвими семейства в страната чрез прилагане на модела на активна семейна подкрепа за преодоляване на семейни кризи с цел подобряване благосъстоянието и намаляване на риска от изоставяне на деца. 

Можете да подкрепите „Надежда и домове за децата – клон България“ като се включите в акция „Кенгуру“ чрез дарение с sms на 17 777 с текст DMS NADEJDA, даряване на средства онлайн или с банков превод. Повече подробности за възможностите за подпомагане на акция „Кенгуру“ – на сайта https://dmsbg.com/16424/

Последвайте ни и онлайн на www.cez.bg и www.hopeandhomesbg.com, както и във фейсбук профилите @cezelectrobg и @hopeandhomesbg.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!