BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЧЕЗ ТРЕЙД осигурява зелена енергия на водещия производител на текстил „Пи Ен Джи 1962“ 

Половината от годишното потребление на текстилното дружество е от ВЕИ 

„ЧЕЗ Трейд България“ връчи сертификат за зелена енергия на един от водещите български производители на текстил – „Пи ен джи 1962“ ЕООД. Сертификатът доказва, че половината от годишното потребление на дружество е енергия, произведена от вятърни електроцентрали.

„За нас е важно не само да разполагаме с модерни производствени мощности, но и да спазваме високи екологични стандарти. Всичко това ни позволява да отговорим цялостно на изискванията на нашите клиенти и допринася за високото качеството на нашата продукция“, каза Милен Петков, Управител на „Пи енд джи 1962“ ЕООД.

„Гордеем се, че все повече партньори търсят зелена енергия и ни се доверяват не само като доставчик на свободен пазар, а ни позволяват да допринасяме за постигането на техните екологични цели“, каза Владимир Дичев, Изпълнителен директор на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД.

Сертификатът се базира на гаранции за произход, издадени от EECS – European Energy Certificate System.

„Пи ен джи 1962” ЕООД е водещ български производител на домашен и интериорен текстил. Компанията разполага с модерна фабрика близо до столицата – в село Локорско, която е построена в съответствие с всички европейски критерии за условия на труд и опазване на околната среда. Продукцията на фабриката е предназначена освен за българския пазар, също и за Сърбия, Румъния, Чехия, Украйна, Франция, Германия, Испания, Латвия, Естония, Русия, а от скоро се изнася и за ЮАР и Сингапур.

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД е сред най-големите доставчици на свободния енергиен пазар в България. Дружеството е 100% собственост на ЧЕЗ, а. с. и е част от ЧЕЗ Груп –  водеща интегрирана енергийна компания, която е в топ 10 на енергийните фирми в Европа. ЧЕЗ Трейд България е първият лицензиран търговец на електрическа енергия на крайни клиенти в България от 2005 г. Дружеството е водещ доставчик на свободния пазар на крайни клиенти и координатор на стандартна балансиращата група. За периода 2006-2018 г. ЧЕЗ Трейд достави 27 млрд. KWh електроенергия на обща стойност 2.5 млрд. лв.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!