BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

39-годишен е привлечен като обвиняем за купуване на гласове за евроизборите

temida

39-годишен е привлечен като обвиняем за престъпление против политическите права на гражданите. На 20 май тази година с постановление на Районната прокуратура в Перник е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от НК. Проведени са множество действия по разследването от служители на ОДМВР – Перник под ръководството на прокуратурата. Установено е, че 39-годишен мъж с постоянен адрес в гр. Банкя, но живеещ в пернишкото село Мещица е предложил на няколко човека парична сума, за да гласуват за определена политическа партия по време на изборите за Европейски парламент.

Мъжът е познат на органите на реда с кражби, измами и обсебвания. През 2006 година е осъден от Софийски районен съд за обсебване. При доказване на вината му го заплашва наказание „лишаване от сводова“ от 1 до 6 години и „глоба“ от 10 до 20 хиляди лева.

Работата продължава съвместно с прокуратурата в града.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!