BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бави се делото за обир на банка срещу Вальо Пуйката от Перник

Дело за грабеж на трезор в Кърджали през януари 2013 г. е подновено в Апелативния специализиран съд в София. То е по жалба на Валентин Кирилов – Пуйката срещу 8-годишна присъда, наложена му от състав с председател Иво Хинов на 25 януари 2019 г.

В понеделник в апелативния спецсъд е трябвало да бъде изслушана поискана от защитата графологична експертиза на подпис под протокол, с който са иззети веществени доказателства по делото. Заключението на експерта по почерци обаче не било готово и делото е отложено.

Първоначално обвинените за участие в опита за грабежа на обществения трезор бяха повече, но четирима сключиха споразумения с прокуратурата още през 2016 г. Славчо Мегеров – Мегера, Явор Воденов и Хубен Митев получиха между 7 и 9 месеца затвор, а Росен Драгомиров-Синбад – година и половина условно. По-късно Митев загива в катастрофа, пише 24 часа. Трезорът на ул. „Сан Стефано“ в Кърджали е атакуван от 5-6 маскирани мъж в нощта на 4 януари 2103 г.

Двамата пазачи са завързани, а банковите касети – разбити. Повечето обаче се оказват празни.

Само в един имало валута в евро и бележка с изписана сума. Обирджиите са засечени от полицията, която започва преследване. След него са намерени захвърлени банкноти в евро, чийто левова равностойност е изчислена на 7823 лв.

Пуйката не е заловен на местопрестъплението. Той твърди, че има алиби и не бил в Кърджали, а в пицария в Перник.

Съдът го оправдава по обвинението, че от началото на 2007 г. до 20 февруари 2014 г. е бил лидер на банда. Оневинен е и друг подсъдим за участие в нея – Красимир Йорданов.

По същото дело Пуйката е осъден и за два разбити сейфа преди близо 12 г. в шивашки цех в Перник.

Източник: struma.com

Някои са по-напред: Абонирайте се за новините на „За Перник“ в Telegram.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!