BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

бившият шеф на „Пирогов“ доц. Спас Спасков: Окръжната и Белодробната болници в Перник поеха удара от коронавируса, трябва да получат пари от държавата

„Работя в Перник. Там окръжната болница и белодробната болница поеха основно удара от коронавируса. Те би трябвало да бъдат стимулирани финансова и ще могат да си решат собствените проблеми“.

Това каза  по повод допълнителните средства за болниците в борбата им с коронавируса бившият шеф на „Пирогов“ доц. Спас Спасков в предаването „Денят ON AIR“.

Според Спасков, много е трудно да се определи понятието „първа линия“. „Започват да се вреждат и хората, които реално не изпълняват такава функция и тогава възникват проблемите между персонала. Здравното министерство трябва да излезе с много ясно виждане по въпроса“, казва доцентът. Според него не е ясен самият механизъм на разпределение на средствата и не е ясно как те ще достигнат до изпълнителите на медицинска помощ.

Трябва повече пари да отидат там, където се извършва повече работа, смята той и се обяви за по-голяма подкрепа към болниците, които са поели основната вълна от пациенти.

Бившият шеф на „Пирогов“ е на мнение, че болниците не са били готови за изненадваща вълна от Ковид-19 през февруари. Направиха се изводи защо бяха тези затруднения – трябва да има резерв от консумативи и персонал, изтъкна той.

„Наблюдаваме значимо увеличаване на броя на пациентите, които постъпват в болниците. Започнахме да обръщаме по-голямо внимание на пациентите, които са силно уплашени. Нямаме увеличаване на разпространението на заболяването, има отделни клъстери. В социалните домове са големи групи и това довежда до повишаване на приема и на броя починали„, обясни доц. Спасков.

Източник: bgonair.bg

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!