BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благо Борисов от Перник пее на юбилейния Пирин Фолк в Сандански

Пернишкият поп-фолк изпълнител Благо Борисов ще участва в юбилейното 30-то издание на Пирин Фолк в Сандански, потвърди той пред ZaPernik.com

Благо ще изпее своята най-нова песен „Чуй ме, моме, Елено“. Той ще представи изпълнението си на 28-ми август.

Организаторите на Пирин Фолк вече представиха официално участието на Благо Борисов. Ето и неговата визитека за феста:

Благо Борисов е роден на 07.11.1989 г. в град Перник.
Завършва средно образование в СОУ „Д-р Петър Берон” с английски език и разширено изучаване на чужди езици. Дипломира се със степен бакалавър в Югозападен университет „ Неофит Рилски” в Благоевград – специалност Туризъм. След това завършва магистър “Икономика на Социалната дейност и културата “ в същия университет. В момента завършва трето висше образование – “ Музикална педагогика” в Софийския университет.
Музиката винаги е била част от живота му. От малък учи солфеж и пиано. Има многобройни грамоти и награди.
През 2011 година участва на престижния фестивал „Пирин Фолк“ с първата си авторска песен – „Мелнишка сватба”, по музика и аранжимент на македонския композитор Сашо Митковски. Песента се харесва от зрителите и печели две от най-желаните награди за всеки артист – тази на публиката в Летния театър и на телевизионните зрители. Песента се сдобива с интересна ТВ версия, заснета в красивия парк на град Сандански.
След успеха на Пирин Фолк, Благо Борисов записва баладата „Една искра любов” от същия композитор, по текст на невероятната Катя Кирянова.
В края на 2012 г. снима клип на следващата си песен – „Две Следи” по музика на Георги Желев и текст на Катя Стойкова. Клипът е заснет в изоставен завод за железници, в който са снимани сцени на много холивудски продукции. Режисьори на клипа са Иво Гергинов и Николай Скерлев. Видеото се завърта по водещите музикални телевизии.
През 2013 г. записва втората си народна песен – „Влюбени очи”, отново по музика на Сашо Митковски и по текст на един от титаните в текстописието – Пейо Пеев и в края на 2014 година Благо Борисов участва за втори път на престижния фестивал „Пирин Фолк“ с тази песен. Публиката го приема изключително добре тъй като Благо се отличава с визия, харизма и музикална идентичност. Записва и песента „Късай ми сърцето“.
През следващите години записва както поп фолк, така и народни песни.
През 2016 участва на международния фестивал „Пирин Фолк“ с песента „Къде си, мамо?“, която разчуства публиката и журито. Печели и трета награда на Фестивалното жури.
Същата година представя поп фолк песента си – „Няма да те спирам“ в колаборация със Славена.
През 2017 представя народната песен „Клетва за обич“ с красив видеоклип с прекрасна хореография. Излиза и поп фолк парчето му, което е дуетно с неговата колежка Дебора. Песента се казва „666“.
През 2018 излиза песента „Късай ми сърцето“ с видеоклип. Прави многобройни участия и концерти. Записва още няколко авторски и популярни песни на фолклорна основа.
През 2019 година издава дуетна песен с кралицата на баладите – Екстра Нина – „Има ли още?”. Същата година записва песента „Хей, момиче“. Клипът е заснет на едно много красиво и магично място, а именно – параклиса Св. Йоан Летни в с. Лобош. Много бързо става популярна и обичана от почитателите.
През 2021 г., през месец март, излиза новата песен на Благо Борисов заедно с ФЕН ТВ и Diapason Records – „То си е за теб“. А през 2022 година издава лиричната балада “Като феникса“, която печели и награда за Видеоклип на “Националните награди за мода, стил и бизнес” във Варна . Печели и награда за Фолклорен изпълнител на годината.
През юни същата година записва 3 нови песни – една поп–фолк и две народни .

В конкурса за нова авторска песен на македонска основа на „Пирин Фолк“ Сандански 2022 Благо Борисов ще се представи с песента “Чуй ме, моме Елено“ /Музика: Благо Борисов, Текст: Катя Кирянова, Аранжимент: Сашко Митковски/.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!