BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всички медици на работа въпреки зеления сертификат

Всички, които са били на смяна са се явили на работа днес, каза управителят на Белодробната болница в Перник д-р Величка Кадийска.

54-ма са работещите в Белодробната болница в Перник заедно с администрацията. 10 са лекарите, с дежурства в събота и неделя, понякога и с нощни дежурства помагат и колеги отвън, каза д-р Кадийска.

Имаме ваксинирани. Тези, които не са ваксинирани си правят бързи тестове”.

Кризата с кадрите е голяма, а проблемът е деликатен. Регионът не разполага с голяма гвардия свободни медици, които биха могли да бъдат командировани при оголване на лечебните заведения. Миналата година нито една медицинска сестра отвън не е пожелала да помага с дежурства в болницата.

Даже като болногледачи не дойдоха, при положение, че това щеше да им се заплати. Дойдоха санитари, дойдоха колеги да помагат, но нито една медицинска сестра не е дошла,” каза д-р Кадийска.

Пациентите с доказана инфекция от COVID-19 в болницата са 36. Заболяването протича по-тежко, по-голям е и броят на младите пациенти./БНР

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!