BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вълшебен ден на детето в Перник

До 18:00 ч. днес малките перничани имат възможността да преживеят едно вълнуващо приключение с Клуб “Малки откриватели”, организиран от National Geographic Kids и Община Перник. Шатрите на вълшебното градче са разпънати пред Двореца на културата, а в тях за малките откриватели са подготвени тематични ателиета: „Забавна лаборатория“ – с ефектни експерименти със сух лед, балони и огън, ателие „Роботика“, ателие „Еко игри“, в което децата могат да се запознаят ползите от разделно събиране на отпадъци, ателие „Роден край“ в което да научат интересната и изключително богата история на град Перник, чрез интерактивна карта. В зелените площи е обособено и ателие „Спорт“ с място за футбол, баскетбол и развлекателни детски игри.
Децата могат да оцветяват и рисуват, да правят химични и физични експерименти и да научат повече за работата на зъболекарите на шатрата на ЕО-Дент. За всички малки откриватели са подготвени подаръци от организаторите.
През целия ден ще продължат и изненадите подготвени от Обединения детски комплекс. В 18:00 ч. ще започне спектакъла на възпитаниците на ОДК, които в рамките на 120 минути ще преминат през шест различни пространства, въвличайки публиката и включвайки я като пряк участник в артистичното действие. В спектакъла участие ще вземат школата по изобразително изкуство, ДЮФА „Граовче“, балет „Ида“, театрално студио „В кутийка“, хор „Родна песен“ и танцовите форми на детския комплекс.
В 19:00 ч. официално ще бъде открит и Международния младежки театрален фестивал „Жреци на Арлекин“. Фестивалната програма ще продължи до неделя с постановки за малки и големи.

The post Вълшебен ден на детето в Перник first appeared on Община Перник. Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!