BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вяра Церовска: един голям инфраструктурен проект в Перник започва своята реализация

img_6596

„Щастлива съм, защото още един голям инфраструктурен проект в Перник започва своята реализация. Улица „Софийско шосе“ е голяма пътна артерия, свързваща ни със столицата и със съседните градове. Изключително необходимо е тя да бъде в добро състояние. Това може да се постигне с един генерален ремонт, такъв какъвто сме го заложили и от днес започваме да го реализираме“. Това заяви кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска при започването на строително-монтажните работи по мащабния проект. Тя подчерта, че в ремонтните дейности са включени цялостно преасфалтиране на улицата, подмяна на водопровода и смяна на бордюрите.

img_6607

„В изпълнение са много от обектите, към които сме поели ангажимент. Приключи обществената поръчка за избор на изпълнител за надлез „Иван Вазов“. В момента тече обжалване, поради което все още не са започнати ремонтните дейности. Това обаче са средства, които вече са отпуснати от правителството. Друг много важен инфраструктурен проект, който тази година започваме е канализацията на село Драгичево. Тя е от ключово значение не само за селото. Това е възможността да се направи проектиране и след това да се реализира канализация на селата Рударци и Кладница. Тази канализация ще бъде заустена в основния колектор, който отвежда каналните води до пречиствателната станция в Батановци“, сподели Вяра Церовска. Тя изтъкна, че с подкрепата на правителството, са осигурени средства за подмяна на водопровода под пътя Драгичево – Рударци – Кладница, като цялата инфраструктура ще бъде променена. Вече е завършено и проектирането на ул. „Граово“, където ще бъдат подменени и водопроводните тръби.

img_8190

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!