BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гора от коноп расте под земята: Подробности за наркооранжериите в Радомир

Две оранжерии за отглеждане на канабис са разкрита в Радомир, съобщиха от полицията тази вечер.

Акцията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена днес от служители на РУ – Радомир. В хода на полицейските действия в частен двор, обитаван от 46-годишен местен жител, познат  на органите на реда, е открито специално изградено помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа.

Намерени и иззети са 43 растения, високи от половин до един метър. В хода на процесуално-следствените действия е претърсен още един  имот в Радомир, ползван от мъжа. В помещение под земята с площ около 60 кв. м, оборудвано със специални системи за отопление, осветление, напояване и вентилация, са открити и иззети 93 растения от рода на конопа.

Мъжът е задържан за до 24 часа с полицейска мярка, срещу него е започнато бързо производство по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!