BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес всички пътища водят към „Сурва“! Перник очаква хиляди гости!

Хиляди се очаква да са гостите на Международния фестивал на маскарадните игри в Перник в днешния ден. Огромен брой туроператорски фирми са заявили, че пристигат организирано с групи от цялата страна.  Голям поток от автомобили се очаква и от столицата, както е винаги по време на фестивала.  Организаторите съветват хората при възможност да използват повече обществен транспорт – автобуси, влак. Това ще им спести доста време  и нерви със сигурност. Местата за паркиране и организацията на движение са публикувани на официалната страница на фестивала, както и на страницата на община Перник.

От 10.00 часа започват състезателните дефилета, на групи от страната и чужбина. Сред тях има и доста представители на групи от региона.
Традиционно съботата е най-посещавания ден на фестивала, което е нормално с оглед на неделята, която предстои. Тази година търговската площ стига до парка на града. Освен дефилетата жителите и гостите имат възможност да посетят отворения за прояви Мемориал, както и работилницата за маски в Младежкия дом

Материалът Днес всички пътища водят към „Сурва“! Перник очаква хиляди гости! е публикуван за пръв път на Новини за Перник и региона – Perniknews.com.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!