BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доктор на науките застава начело на Мини Перник

Новият директор говори три езика и преподава в университет

Досегашния изпълнителен директор на мината в Перник Мирчо Мирчев се оттегля, но остава в ръководството на дружеството. Начело на дружеството застава специалистът по минно дело, младият учен и доктор на науките Здравец Ефтимов

Кой е Здравец Ефтимов?

Здравец Ефтимов е само на 39 години, с образователна и научна степен Доктор по подземен добив на полезни изкопаеми от Минно-геоложки университет „Св.Иван Рилски“ в София. Той владее свободно руски, италиански и английски езици.

Новия директор на Мини Перник вече 5 години преподава в Университета , в който се е дипломирал и се занимава и с научно-изследователска дейност. Здравец Ефтимов е успял да съчетае преподаването на студентите и научните изследвания и с работа по специалността си като началник производство в дружество, добиващо руда. Впечатление в биографията му правят специализации в страни като Намибия и Испания, както и участието в множество конференции и симпозиуми за минния отрасъл в целия свят.

Здравец Ефтимов има множество научни публикации в издания на минна тематика. Участвал е и в разработването на разлчини проекти, сред които флуоритово и оловно-цинково находища, находище за желязо и барит и много други.

Съдбата на мините в България е от изключително значение за бъдещето на енергетиката, както и за това как Европа ще гледа на нас. За нас като перничани буди гордост фактът, че начело на местната въгледобивна индустрия застава млад учен с докторска степен, доказан професионалист, уважаван от цялата научната и професионална общост в областта на минното дело. Ще продължим да следим всичко свързано с мината в нашия град.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!