BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ето КОЙ е новият крал на младото вино в село Ярджиловци! За ПЪРВИ ПЪТ в надпреварата участва и Дама

Традиционната четвърта поредна среща събра любителите на виното в пернишкото село Ярджиловци. 16 участници се състезаваха за най-добро младо вино, а тежката дума беше на миналогодишния победител Цани, който определи шампиона за тази година, разбра ZaPernik.com.

Тази година за първи път в надпреварата взе участие и жена, която скри шапката на всички с умението си да прави вино. А участниците приветстват и други дами, които правят вино да разширят конкуренцията догодина.

Цани дегустира вината на кандидатите, а във финалната четворка се класираха ето кои…

На почетното четвърто място със своето вино се нареди най-младият участник в групата на винарите от Ярджиловци Петър Анестиев.

Трето място бе отредено за единствената дама в команията – учителката Поли Миланова.

Второ място и на косъм от победата се размина собственикът на заведението „Барата“ – Фидел.

Шампионът-винар тази година обаче е Петър Теофилов. Той се занимава със земеделска дейност, произвежда сливи, мед, а от тази година и боровинки. Именно за това участниците предполагат, че нищо чудно догодина Петър Теофилов да ги изненада с боровинково вино, но само за почерпка, защото по регламент победителят от предходната година не участва в конкурса, а е главен дегустатор и негова е тежката дума за новия шампион.

ZaPernik.com припомня, че първата година от конкурса „Младо вино“ призът отиде при Велин Стаменов. Втората година Стаменов определи новият победител –  Веско Велев. Третата година пък спечели Стоян Тодоров-Цани.

Разбрахме, че Цани се е прочул чак и в град Симитли със своите винарски качества. Тази година той е участвал на голямо винарско състезание и неочаквано и за самия него с оглед на тежката конкуренция е спечелил престижното трето място.

На Конкурса за младо вино в село Ярджиловци традиционно се връчиха и още награди. 

Грамота за най-възрастен и опитен участник получи 87-годишният Борис Теофилов – дядо Боре, който бе много развълнуван от признанието.

Наградата „Златният овен“, която се връчва за най-смешна и невероятна случка, беше отредена на Веско Велев за това, че не прави разлика между къртица и слепо куче.

Старите приятели всяка сутрин се събират на кафе в селото и си говорят и разказват различни истории от битовия си живот. Именно на една такава среща Веско споделил, че хванал 40-сантиметров крът. Приятелите му се опитали да му обяснят, че „те такова животно нЕма“ и че най-вероятно е хванал слепо куче. Но пък в крайна сметка сред бъзиците, Веско Велев отнесе и наградата „Златният овен“, която е нещо като аналогия по ярджиловски на „Златният скункс“ на Господарите на ефира.

Ако сте пропуснали предишните срещи на ярджиловските зевзеци, можете да прочетете за тях тук: 

Цани от село Ярджиловци стана най-добрият любител винар, виното му изтекло в канала

Най-доброто младо вино за 2019 в село Ярджиловци е на Веско Велев, чакат догодина дегустатор от Германия

19 винари от село Ярджиловци си премериха вината! Учителят Велин Стаменов изби рибата с 5-годишно бяло вино

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!