BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извънредна добра новина за Перник

И двете платна на пътя Перник-София ще бъдат пуснати за движение д зимата. Това стана ясно след извънредна среща в МРРБ, видя zapernik.com.

От брифинга става ясно, че средствата за довършване на ремонтните дейности ще бъдат подсигурени, а в последствие ще се търси и начин за реверсивно движение със светофарна уредба, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той подчерта, че този път диалогът с министър Комитова е бил конструктивен и има добри новини за хилядите перничани, които пътуват ежедневно до столицата.

По думите на кмета започнатото пътно платно трябва да бъде довършено и отворено за движение на 15 октомври, а след това в капиталовите разходи на държавата за следващата година ще бъде заложен и ремонта на другото платно.

Едно обаче е ясно : и двете платна ще са отворени за движение през зимния сезон.

На срещата в министерството присъства и Мая Манолова, която се присъедини към протестите на перничани.

Манолова също остана доволна от проведения диалог и съобщи, че от 1 декември ще бъде приключен ремонта на другия път Кладница-Рударци.

Манолова подчерта, че министерството е направило сериозни действия да подсигури парите, „които са предварително похарчени“.

Манолова каза, че при предишното правителство ремонтните дейности са включени без да бъдат финансово обезпечени, но това в никакъв случай не може да направи хората заложници заради начина, по който са управлявани делата в сектор МРРБ.

Намерили сме решение, поставили сме срокове и смятаме да ги изпълним“, беше лаконична министър Комитова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!