BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво се случи с момчето Кристофър – живял с Денди преди да умре

Младият цигулар Кристофър Кем, предишно свързван със загадъчно починалия писател Любомир Милчев-Денди, създаде собствен оркестър, показващ изключителни умения. Информацията бе разкрита от в. „Уикенд“.

Талантливият музикант е активен с петима колеги, представяйки музика по софийските подлези, улици и площади. Най-често може да се забележи в подлеза между Министерския съвет и Президентството.

Мястото, където Кристофър свири, привлича и други улични музиканти, но неговият стил е непреодолим. За често минаващите през подлеза на Министерския съвет, цигулката му е лесно разпознаваема.

В разлика от мнозина, които имат ограничен репертоар, цигуларят е професионалист, завършил Музикалната академия в София и е спечелил множество награди още от дете.

Обикновено изявява себе си самостоятелно, но наблюдаваните изяви показват, че в последно време свири със сформиран оркестър от млади таланти, явно и те професионалисти.

Групата съдържа виртуози на различни струнни инструменти, както и перкусионист, съчетавайки своето музициране с вокални изяви. Резултатът от техните изпълнения напомня за музикално представление или концертна зала, въпреки че предпочитат уличните изяви.

Младият цигулар изразява желание от дете да стане уличен музикант, тъй като това, според него, го освобождава от ограниченията на обичайното работно време, място на работа, застрашен репертоар и академични стандарти.

Тъй като изявленията му са редовни, се предполага, че той печели достатъчно добри приходи от своето изпълнение на улиците на София. Хората изразяват щедрост към талантливите млади музиканти, което се отразява и на попълването на калъфа на цигулката му за кратко време. Това компенсира липсата на редовни приходи, които би получил от трудов договор.

След последните изяви става очевидно, че Кристофър Кем успешно преодолява ужаса от загубата на своя покровител, Любомир Милчев-Денди. Той беше този, който откри писателя безсъзнат в дома му във вечерта на 17 февруари 2022 г.

Милчев почина в болница месец след инцидента.

Името на Кристофър, наричан още Кристофор Първанов, беше замесено в обвинения от членове на семейството на писателя, че е отнел някои от неговите вещи от дома му и е откраднал кучето му.

Въпреки това, младият музикант не отговори публично на обвиненията, но след погребението на Милчев спря да се появява в публичността. Това продължи за няколко месеца, като единствено през есента на същата година започна да се появява отново като уличен музикант по софийските улици.

Сега изявленията му са редовни – не само със соло изпълнения, но и с музикални колективи. Тази промяна в музикалните му изяви изглежда да радва минувачите.

Хората коментират, че всяко появяване на Кристофър с цигулка е като малък празник за тях.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!