BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво трябва да знаем при покупка на имот, съветват от SUPERIMOTI

Покупката на жилище е задължителна за много хора. Живеенето под наем не е особено рентабилна и финансово оправдана инвестиция, която е добре да се трансформира в нещо по-перспективно. Изборът на дом е отговорна и комплексна задача, като тук едно от най-важните неща е да открием фирма за продажба на недвижими имоти, която ще може да ни предложи атрактивни оферти и разнообразни възможности. След като открием подходящите за нас обяви, трябва да обмислим всички варианти, а след това и да решим на кой от всички тях да се спрем. 

Какво е важно да знаем, когато купуваме имот

Освен да се запознаем добре с пазара за недвижими имоти и да следваме основните си критерии за избор, трябва да вземем предвид и други неща, като набора документи, който ще ни е необходим, за да финализираме сделката. Така стъпките при покупката ще протекат гладко и по план, а накрая ще сме технически изрядни. Ако ще ползвате агенция, ето и какво ще Ви трябва, за да стартирате процедурата по покупко-продажба:

  • Договор за посредничество;
  • Предварителен договор за продажба, където се споменават важни неща като данни на имота, цена, начин на плащане, размер на капарото, неустойки и др.;
  • Предоставяне на нотариален акт на купувача, след като сделката бъде изповядана пред нотариус;
  • Документи за приключване на сделката – скица, данъчна оценка, удостоверение за наследници, декларация за липса на данъчни задължения;
  • План за регулация и др.

Важно е да знаете, че всяка една сума над 10 000 лв. се превежда единствено и само по банков път, като друг вид плащания не се допускат. При подобен вид сделки рискове винаги са възможни, затова е добре да се посъветвате с адвокат, който ще Ви каже как да избегнете някои порочни практики. 

Къде можем да открием луксозни обяви

В superimoti.bg ще откриете всякакви видове обяви за имоти, включително и луксозни оферти за жилища и търговски помещения, които се предлагат на конкурентни цени. Разгледайте наличните предложения и обмислете бъдещето си. Без значение дали става дума за бизнес инвестиция, или покупка на семеен дом, и в двата случая ще откриете разумно и удачно във всяко едно отношение решение. 

Кои предложения са топ

“Горещи” оферти за жилища и търговски обекти могат да се открият във всяко едно населено място. Какво ги определя като топ? Ето ги и факторите за това те да се предпочитат пред всички останали:

  • Много добра локация и изложение;
  • Оптимално съотношение между цена, площ и състояние на имота;
  • Практично разположение на помещенията;
  • Комуникативно местонахождение.

Доверете се на superimoti.bg и открийте нови хоризонти пред себе си. 

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!