BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметовете на Ковачевци, Брезник и Земен спечелиха нов мандат от раз /обновена/

v-stanimirov-v-uzunov-d-sotirov

Кметовете на Ковачевци Васил Станимиров, на Брезник Васил Узунов и на Земен Димитър Сотиров спечелиха нов мандат от раз. В трите общини няма да има балотаж. Убедително води и Цветислава Цветкова в Трън, която също е кандидат за нов управленски мандат.

Васил Станимиров е представител на БСП и ще управлява най-малката община в Пернишка област за трети пореден път. Той пребори опонентката си от ГЕРБ Марияна Миленова. Съименникът му от Брезник Васил Узунов, който отново се яви като независим, също ще управлява трети мандат. Този път той бе подкрепен от ГЕРБ и се наложи над представителката на БСП Венета Петрова.

Димитър Сотиров обаче е ветеран. След 20 години управление в Земен, той застава начело на общината за шести пореден път. Сотиров е представител на ГЕРБ и победи Монка Стойнева от БСП.

Цветислава Цветкова от ГЕРБ втори мандат ще движи делата в пограничната община Трън.

От раз спечелиха нов мандат Надка Павлова в пернишкия кв. Калкас и Виктор Викторов в с. Драгичево – и двамата са представители на ГЕРБ.

В най-голямото кметство Изток ще има балотаж между досегашния управник Емил Костадинов от ГЕРБ и Десислава Стоянова от БСП.

На балотаж отиват досегашният кмет Румен Петров на кв. Църква и Радослав Динев от БСП. В Батановци също ще има втори тур – вечните противници Радослав Банчев от ГЕРБ и Радослав Петров от БСП отново ще мерят сили идната неделя.

В с. Ярджиловци Данчо Данаилов от АБВ ще се бори за пореден мандат срещу Росица Лазарова от  ПП „ВМРО-Българско национално движение“.

Нов мандат печелят досегашните кметове на Рударци Богдан Богданов от ГЕРБ, на Кладница Васил Мирчев от ГЕРБ, на Г. Бучино Александър Александров от ГЕРБ, на Мещица Деян Станимиров от БСП.

 

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!