BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Княжево на протест срещу пускането на влака София-Перник-Радомир

Граждани от кв. „Княжево“ ще проведат протестна акция срещу модернизация на железопътен участък „София-Перник-Радомир“ тази неделя, 25 април. Ще се проведе автошествие, започващо от село Владая.

Проект, по който ще се реализира, е частично финансиран със средства от Европейския съюз, и включва сложна реконструкция на вече съществуващи железопътни трасета, както и изграждането на нови, които ще минават през кварталите „Княжево“, „Горна баня“, „Овча купел“, „Факултета“ и „Гевгелийски“.

Подобен тип ремонтна дейност е нецелесъобразна, защото съществуват алтернативни железопътни трасета, които няма да носят негативните последствия на предвиденото, смята Александър Иванов, който е един от инициаторите на протеста, съобщава БНР.

Според гражданина строителството на подобна жп линия и преминаването на товарни и пътнически влакове през тази квартали ще се отрази неблагоприятно върху живота на много хора, но и върху развитието на града. В много от предвидените квартали има жилищни блокове в близост до самите релси.

Работата по този проект все още не е започнала.

От Радио София са потърсили становище от НКЖИ, които трябва да имат подробна информация за изграждането на това железопътно трасе, но до момента не е получен отговор.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!