BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кои са най-надеждните автомобили втора ръка

сн. iStock
сн. iStock

Британският застраховател Warranty Direct прави класация на най-устойчивите коли втора употреба.

За изчисляване на индекса на надеждност се използва броят на направените ремонти и разходите за тях за период от 5 години на отделните модели.

Пет от първите 10 автомобила са японски, а три – южнокорейски.

Класацията показва, че Toyota iQ е най-надеждният автомобил втора ръка. Оказва се, че този модел не е най-евтин за поддръжка с 252 евро за 5 години, но пък по-рядко изисква посещение в сервиз.
На второ място се нарежда Mitsubishi Lancer, чийто ремонт излиза само 78 евро, но пък се налага по-честа поддръжка.

На трето място  е европейският модел – Opel Agila, който във Великобритания се продава като Vauxhall Agila, а на четвърто – Hyundai Getz.

В дъното на класацията – тоест най-ненадежден се оказва Maserati Granturismo – с 1304 евро разходи за ремонт за 5 години. Тази сума изглежда малка на фона на 3961 евро при собствениците на Nissan GT-R.

В Топ 3 остават също BMW M5 и M6, докато Mercedes-Benz CL излиза от списъка. В него обаче попада Audi R8 с разходи за ремонт от 1139 евро./pariteni.bg

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!