BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Легендарната говорителка Анахид Тачева празнува 79 в милионерска вила в Америка

anahid-tacheva

Анахид Тачева посрещна 79-ия си рожден ден на 15 октомври в Америка. В последните 10 години легендарната говорителка на БНТ живее зад Океана заедно с най-малката си дъщеря, която носи нейното име.

Плановете за рождения ден на Тачева включвали семейно празненство в лукс вилата на милионерския ѝ зет Аристотел в Хемптън. Там летни резиденции имат и почти всички холивудски звезди. На градинското парти щели да присъстват само близките ѝ и внуците, но не и роднините ѝ в България, които Анахид за последно видя преди 1 година, когато беше на гости в родината. Може би догодина, когато, живот и здраве, закръгли 80, бившата съпруга на Коста Цонев щяла да направи по-голямо честване и у нас.

Като щастлива баба и пенсионерка Анахид разполагала с много свободно време, което запълвала все с приятни занимания. Когато не се грижела за внучетата си, ходела на кино и излизала по женски на ресторанти с американските си дружки. Всеки ден обаче намирала време да ходи на гимнастика, за да поддържа духа и тялото си в кондиция.

Известно е, че зетят на говорителката е мултимилионер от гръцки произход, който има процъфтяващ хазартен бизнес. В знак на благодарност, че отглеждала двамата му синове вместо детегледачки, той ѝ подсигурил спокойни старини. Не ѝ липсвало нищо, пътувала по екзотични курорти с тях и живеела в разкошен мезонет в Ню Йорк. Говорела и езика перфектно. Още преди години изкарала интензивен курс, а сега безпроблемно пазарувала, говорела си с портиера на сградата и завързвала приятелства с дами на нейната възраст.

Освен семейството на дъщеря ѝ Ани, в САЩ е и детето на другата ѝ дъщеря – Теодора Цонева. Малката Мария живее при татко си, но баба Анахид често я посещавала. „В Америка например открих мой братовчед – Асо, който е емигрирал, когато е бил на 23 години. Често се виждаме. Заедно ходим на опера, а с внуците си ходя на баскетболни мачове на ,,Никс“ – това е нюйоркски отбор. Не са най-добрите, но и аз викам за тях“, споделя Тачева./retro.bg

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!