BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Летището в Радомир стана част от опита за световен рекорд на младия Мак Ръдърфорд

Мак Ръдърфорд излетя от летище София Уест в Радомир в опит да подобри световния рекорд за най-младия мъж, успял да обиколи света със самолет.

За по-малко от три часа се очаква той да кацне в Сицилия, Италия. Силният вятър попречи на Мак да излети навреме, но сега му помага да лети по-бързо и да развие скорост от над 350 км/ч, дори 400 км/ч на борда на своя ултралек Shark.

Това обясни специално пред bTV бащата на Мак – Сам Ръдърфорд, който е първият учител по пилотиране на Мак.

Един от най-важните съвети, който бащата е дал на сина си преди околосветското приключение във въздуха, е да се забавлява, докато лети и да се наслади на преживяването в облаците.

Майката на Мак, която също е пилот, сподели, че е била много притеснена преди полета на сина си, но му е пожелава късмет, а последните думи между двамата са, че много го обича и че се гордее с него и с мечтата му за световен рекорд.

На борда Мак взе още едно плюшено мече, което днес получи от фенове като подарък и го кръсти Миша.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!