BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Комитова: Два строежа за перничани ще бъдат завършени скоро

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова съобщи в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов на БНТ, че два строежа за перничани ще бъдат завършени скоро.

Това са пътят София – Перник и ремонтът на язовир “Студена”.

„Заварихме пътя, който е ремонтиран, но отново поради изчерпан бюджет на АПИ няма пари да се направят мантинелите. След много дълги умувания от бюджета на МРРБ отделихме 1 млн. лв. за мантинели на пътя София – Перник“, каза в студиото арх. Виолета Комитова. Пътят е изключително натоварен, тъй като през него минава основният трафик на Югозападна България.

Втората добра новина, която съобщи министърът, е свързана с въвеждането в експлоатация на язовир „“Студена”“. „На 3 септември бяха направени 72-часовите проби и ако всички документи по този строеж са наред, ще го завършим и въведем в експлоатация“, съобщи регионалният министър. Тя припомни, че строителството е започнало още през 2012 г., поради което водоснабдяването в региона е критично, но в най-скоро време и този проблем ще намери своето решение.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!