BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Млади социалисти от Перник скандираха „Оставка“ под прозореца на Корнелия Нинова

Снимка: Булфото

Вътрешнопартийните битки в БСП продължават. Пернишките социалисти отново дадоха отпор на националната си лидерка Корнелия Нинова, смятайки, че тя трябва да поеме отговорността за провала на изборите.

Въпреки „Декларацията на членове и симпатизанти на БСП“ за подкрепа на Нинова, разпространена от Георги Чернев, червените в Перник изгониха от събрание човекът на Нинова Бриго Аспарухов, а днес вече скандират „оствка“ на Позитано 20.

Националният съвет на БСП решаваше дали да подкрепи президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат, като и да се обсъдят резултатите от парламентарните избори и задачите пред БСП.

Пред централата на БСП млади социалисти дойдоха с бял бус и поискаха оставката на председателя Корнелия Нинова заради слабия резултат на изборите и защото за първи път в групата на левицата нямало депутат под 35-годишна възраст. И скандираха „Оставка“, съобщава dir.bg.

„Бусът ясно показва ориентацията на другарката Нинова. Аз мисля, че е редно да си отиде там, откъдето е тръгнала – в СДС“, каза Йордан Малинов от Младежка организация на БСП – Перник.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!