BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“ ахна пред сградата на Минна дирекция, обеща да дойде за Сурва. Вижте защо тя е в Перник

Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE бе открита днес в сградата на Минната дирекция от областния управител на област Перник Людмил Веселинов и Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“.

„За мен е удоволствие, че прекрасната сграда на Минна дирекция е домакин на поредния голям форум. Радостно е, че това място, което само допреди година стоеше скрито за очите на всички ни, днес живее нов живот и подслонява вдъхновяващи, плодотворни и красиви инициативи“, сподели Веселинов.

„Убедена съм, че активният интерес на участниците, желанието им за обучение и мотивация за създаване и развитие на собствен бизнес ще допринесат за превръщането на страната и региона в още по-красиво, уютно и привлекателно място за живот и професионална реализация“, каза Нанси Шилър и добави, че проектът BASE е създаден и реализиран многократно в САЩ и вече четвърта година успешно се реализира в 20 различни региона на България.

Бизнес академията ще даде възможност на предприемачите в Перник да преминат безплатна обучителна програма и да се срещнат с лидери и мениджъри с успешни бизнес проекти в България. Лекторите в 13 последователни седмици ще бъдат предприемачи, които безвъзмездно отделят от времето си, за да споделят своя опит и знания с настоящи и стартиращи собственици на стартъпи.

Обучението, което ще продължи до края на февруари идната година, започна с лекцията на Лидия Шулева , бивш вицепремиер, министър на социалната политика и икономика и евродепутат. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев, зам.-областният управител на област Перник Илинка Никифорова, председателят на Управителния съвет на жените в бизнеса в България и Управителния съвет на Уникредит Булбанк Цветанка Минчева, която също поздрави участниците в курса.

Обучението е проект на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България и се осъществява със съдействието и домакинството на Областна администрация Перник.

По време на събитието президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър успя да разгледа сградата на Минната дирекция, като изказа огромното си възхищение от запазения впечатляващ интериор. С голямо любопитство се запозна с обичая Сурва, вписан в Представителната листа за нематериално културно наследство на човечеството на ЮНЕСКО. Направи си снимка за спомен със страховитите маски, подредени в изложбените зали на дирекцията, и обеща да се срещне отново с перничани през януари, когато ще бъде проведено 30-тото юбилейно издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2024.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!