BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният на Перник свика Щаба за борба с COVID -19

188 броя бързи тестове са направени на територията на област Перник в периода от 01.07. до 06.08. 2020 г. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция на областния щаб за борба с COVID -19, свикан от областния управител инж. Емил Костадинов.
На срещата стана ясно, че 47 предписания са връчени на лица, пристигащи от рискова страна, съответно и на 252 лица,  контактни на положителните. 135 броя са взетите проби на гърлен секрет в края на карантинния период на лицата.

„Дълго време се борим с пандемията и ще продължаваме с този режим. Мисля , че сме изградили стабилна структура и начин на работа. Ако се спазват стриктно мерките, вярвам че няма да се увеличат случаите в региона. С  разум, доверие и отговорност ще справим“,

заяви инж. Костадинов и обсъди с представителите на всички отговорни институции ситуацията в момента.

Представителите и на шестте общини в областта увериха областния , че ежедневно в населените места се дезинфекцират търговски обекти, административни сгради и обществени места.
От Центъра за спешна медицинска помощ в Перник обобщиха, че от 22. 07. до 02.08. 2020 г. са приети 191 повиквания и са направени 262 броя амбулаторни прегледи. 
Директорът на Здравната каса д-р Йорданка Александрова изказа специална благодарност на специалистите от РЗИ и на служителите от ОД МВР за пълното им съдействие на институциите.

„Благодарение на техните действия в Пернишка област не възникнаха до момента  огнища с голям брой пациенти“,

каза, д-р Александрова.

„Слаб е потокът на лица и моторни превозни средства през Гранично контролно- пропускателен пункт „Стрезимировци“,

съобщи началникът на ГКПП Димитър Трайчев и уточни, че основно оттам преминават товарни автомобили.
Трайчев посочи още, че всички влизащи в България през границата трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус, ако не се подлагат на карантина от Регионалната здравна инспекция.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!