BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отново пускат вода от станция „Крепец“ за Радомир

Вода от Перник ще потече отново към Радомир до края на август. С пускането в експлотация на помпена станция “Крапец“ въведеният през декември миналата година режим в Радомир ще падне, съобщи управителят на ВиК Перник Борислав Иванов.

В момента се възстановяват съоръженията, предназначени за аварийно водоснабдяване на Радомир в района на извор „Врелото” и помпена станция „Крапец”.

Те бяха прекъснати преди осем месеца в разгара на водната криза в Перник. За възстановяването им е поискано разрешение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров, каза управителят на ВиК Перник Борислав Иванов:

„Започнали сме възстановяване на тези съоръжения. Правим тестове на помпите, тестове на съоръженията, промивки, защото тази тръба, като не е работила осем месеца отвътре цялата е ръждясала. Направих среща с една фирма, която да монтира нов разходомер. Там на място има разходомер, но все пак той не е заверен, използван е много години и не можем да гарантираме, че отчита вярно”,

каза Иванов, предаде БНР.

Количествата, които ще бъдат подавани за Радомир, са до 100 000 кубика на месец. Според водния шеф те са напълно достатъчни, за да няма режим.

Иванов отново успокои жителите на Перник, че трябва да са напълно спокойни и че тези количества няма да се отразят на обема на язовир „Студена”.

Източник: БНР

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!