BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен Алексиев: Какво направихме в областта на спорта за два управленски мандата

stadion-radomir

Кандидатът за кмет на община Радомир Пламен Алексиев представи  постигнатото в областта на спорта за два управленски мандата на екипа си.
Поглеждайки назад във времето, през 2009 г., общата бюджетна субсидия от общината за спортни дейности е в размер на незначителните 25 150 лв. Само за 10 години, сумата се умножава десетократно, като през 2019 г. достига до 225 525 лв.

По отношение на финансирането на местната гордост – футболния отбор на “Струмска слава”, цифрите говорят сами за себе си. През 2010 г., преди нашият екип да поеме управлението на общината, сумата е била в размер на 16 500 лв. В момента тя достига до 204 400 лв., припомни Алексиев.

kortove-radomir

За тенис клуба в града субсидията също е увеличена над 5 пъти. За селските футболни отбори издръжката е скочила от 400 на 2500 лв.
За шахматен клуб Дрен средствата са нараснали около 5 пъти за няколко години.

През тези два мандата сме се погрижили и за поддръжката и подобряването на състоянието на материалната спортна база, посочи кандидатът за кмет. Така например, през 2014 г. сме ремонтирали ВиК инсталацията на тенис кортовете в гр. Радомир, каза той. – През 2015 – 2016 г. беше ремонтирана сградата на градския стадион, като там бе поставено и мобилно спортно съоръжение, предназначено за футбол на закрито.

През 2017 – 2018 г. е изграден и открит спортният център в кв. “Арката”, в който местните жители могат да практуват множество спортове, сред които бокс, борба, тенис на маса, силов трибой, народни танци. Съоръжението разполага и с модерна фитнес зала и съблекални.
През 2019 г. е извършен ремонт на стадиона, който обхваща съблекалните, оградата, а седалките в северния му край са напълно обновени. В момента се изгражда и поливната система на стадиона. Не са подминати и стадионите в селата Дрен, Друган и Долна Диканя, където също е извършен цялостен ремонт на съблекалните, като за първа година тези отбори получават пълна спортна екипировка и футболни топки.

futbol-na-zakrito-radomir

“Изключително съм доволен от постигнатите резултати в областта на спорта в последните четири години. Надявам се скоро да говорим с такова удовлетворение и за възраждането на волейбола в нашия град. Едно от нещата, с които съм убеден, че можем да зарадваме привържениците на волейбола в нашия град, е изграждането на игрище за плажен волейбол в градския парк. Надявам се това да стане факт догодина, заедно с площадка за фитнес на открито, която също предстои да бъде поставена през пролетта на следващата година”, бяха думите на Антонио Антонов, Председател на Постоянната комисия, занимаваща се с младежки дейности и спорт към Общинския съвет в Радомир, който отново е кандидат за общински съветник от МК “ГЕРБ-СДС”.

Всички тези резултати ясно показват, че спортът в общината е наш приоритет, а ние държим да се грижим за физическото здраве и развитие на подрастващите, заключи Пламен Алексиев.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!