BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правят филм за Райко Кръвта по роман на Здравка Евтимова

Актьорът Влади Въргала е поканен да участва във филм за пернишкия наркобос Райко Кръвта.

Това разкри пред „Телеграф“ режисьорът Валентин Гошев, който спечели 600 000 лв. държавно финансиране за новия си проект „Четвъртък“ и това му дойде като подарък за 59-ия рожден ден на 22 януари.

Роли

Сценарият на лентата ще бъде направен по едноименния роман на Здравка Евтимова, която е сред най-превежданите и награждавани в световен мащаб български писатели.

„Преди 3 г. направих късометражен филм по разказа й „Кларинет”. В него играем аз, Игор Дамянов и Любчо от Петрич. Той не само е изумителен кларнетист, но е и ученик в Солунската гимназия – Благоевград. „Четвъртък“ е сред 100-те най-добри, писани от славянски автори, преведен е на италиански и китайски езици“, каза Гошев. Той изброи за „Телеграф“ имената на актьорите, които е поканил и смята да покани, за да пресъздадат героите във филма:

„Розалия Абгарян и Ели Колева са две от актрисите в женските образи. Ще участват още Иван Юруков, Игор Дамянов, Иван Тодоров, Михаил Мутафов, Калин Арсов. Разчитам на Ицко Финци, както и на Влади Въргала да се отзоват на поканата ми. За себе си съм отредил малка роля. Жена ми Румяна Камчева, която е оперна певица, участваше в „Моторът“ – открехна още малко завесата изявеният български режисьор и актьор.

Наследство

Действието на „Четвъртък“ се развива в Перник, откъдето е авторката на сценария, както и в София. В сюжета, също съвременен пернишки са замесени 4 млади жени – две от тях са богати, а другите не чак толкова. Интригата се върти около жена на богат бизнесмен, дъщерята на Райко Кръвта (името му е истинското във филма, макар че в живота той има син Марио), която управлява имотите му след неговия разстрел. Героиня е и студентка – масажистка, в интригата е и сервитьорка в пернишката кръчма „Мазното“.

След „Моторът” това е втори филм на Валентин Гошев, одобрен за държавно финансиране, и трети в творческия му актив заедно с първия „Самотни сърца”. Той предпочита да не се обвързва с конкретни дати за началото на снимачния процес, като обясни, че това може да се проточи във времето. Всички, които са участвали, имат право да обжалват: „Надявам се в края на годината или в началото на следващата да започнем снимките, като дотогава ще търсим и копродуценти, за да увеличим бюджета”, разкри благоевградският творец.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!