BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ритници и агресия в Перник: Жандармерист се саморазправя с момче и момиче

Служител на реда е заподозрян за побой край Перник. Съмненията са, че жандармерист от града е участвал в сбиване заради 300 лева. Кадри с мелето бяха разпространени в интернет.

„Пътувахме от Перник към София. Бяхме засечени два пъти от полицая Ради Раденков. Отбихме и той слезе от колата със съпругата си. Свалиха ни от автомобила. Спомням си, че бях на земята. Жена му ми дърпаше телефона от ръцете. Приятелят ми беше ритан от Раденков.

Става въпрос за 300 лв.

Преди 6 месеца моят приятел закупува мотор от въпросния човек. Даде му парите, прехвърлиха го при нотариус, но Раденков му казал, че дължи още 300 лв. без обяснения защо. По документи приятелят ми не дължи нищо”, разказа в студиото на „Събуди се” потърпевшата Моника Симова.

„Доколкото знам те са приятели. Към онзи момент се е дължала някаква сума пари. Дали е издължена и кога, не знам. Не бих казал, че това е престъпление от общ характер. Става въпрос за леки телесни повреди. Дали е жандармерист, полицай или обикновен гражданин, ако е действал при неизбежна отбрана, не може да носи наказателна отговорност”, коментира Божидар Терзийски, адвокатът на Раденков.

По думите му записът, разпространен в социалните мрежи, е изрязан. „Г-н Раденков заяви, че е бил изнудван за пари, за да не излиза този клип в интернет”, допълни той.

Моника отрече приятелят й Владислав, да е вадил оръжие срещу полицая. Моника обаче отрече приятеля й въобще да е имал оръжие, а записът е разпространен от майка й в социалната мрежа, за да се даде гласност. Тя отрича някой да е изнудвал жандармериста.

„Случаят е от 27 октомври. Сигнал е подаден на телефон 112 към 16.00 ч.. Установени са участниците и са предупредени. Около 17.30 ч. потърпевшите са отишли във Второ районно управление и са пуснали жалба”, каза Венцислав Алексов, регионален говорител на МВР – Перник.

Разследването по случая продължава.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!