BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само една линейка спасява живота на перничани, останалите две са за скрап

Най-голямото здравно заведение в Перник – МБАЛ „Рахила Ангелова“ инициира дарителска кампания за закупуване на линейка за транспортиране на пациенти, съобщиха от болницата.

В момента лечебното заведение разполага с три линейки, две от които са напълно неизползваеми и е необходимо да бъдат бракувани незабавно.

Единствената линейка, която сега обслужва пациенти, е в лошо техническо състояние, много амортизирана, физически остаряла, почти ежедневно се използва повече от 20 години.

Транспортирането на пациенти с нея е рисково както за водачите на линейката, така и за самите пациенти, уверява ръководството на МБАЛ.

В условия на тежка епидемична обстановка и почти запълнен капацитет от болнични легла е изключително важно лечебното заведение да разполага със специализирана транспортна линейка, мотивират се от болницата.

Според ръководството на здравното заведение това ще даде възможност за транспортиране на пациенти и до други профилирани клиники с оглед осигуряване на максимално обгрижване и адекватна лекарска помощ./Дарик Нюз

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!