BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Свидетел на огнения ад при Боснек: Това е шок, пожарникари и полицаи – никой не искаше да се обърне към автобуса

„Още не мога да осъзная това, което видях, това е шок. Тук бяха полицаи и пожарникари – никой не искаше да се обърне към автобуса, защото гледката беше потресаваща. Според мен причината за катастрофата първо е несъобразената скорост спрямо пътната обстановка. Изключвам версията за заспиване на шофьора“.

Това разказва пред телевизия ON AIR перничанинът Васко Пиргов, който е един от първите свидетели на ужаса на магистрала Струма, в който изгоряха 45 души.

Той призова всички българи да бъдем по-тихи от водата и по-ниски от тревата в деня на национален траур.

Пиргов отхвърли и версията, че неправилно поставен знак е довел до фаталния инцидент. Допуска, че шумящата маркировка е бил чута от водача на автобуса.

„Шофьорът е получил предупреждение, че влиза в друга лента. Движил се е с над 100 км/ч. Тътенът е от срязването на предна дясна гума и след това започва трагедията. Гумата се е разпаднала на парчета„, каза още Пиргов в ефира на „България сутрин“.

Перничанинът е на мнение, че в случая става въпрос за слаба квалификация на шофьора, който по думите му е доста неопитен. Един изпитан шофьор никога не би допуснал тази катастрофа, убеден е Пиргов.

Леко ръмеше, но от София дойдох за 25 минути. По това време на денонощието магистралата не е натоварена. Може би това го е затруднило, защото е друго, когато виждаш габаритите на колите отпред. Грешката на фирмата-превозвач – първият и последният автобус винаги трябва да имат връзка„, подчерта очевидецът на катастрофата.

„Автобусът се врязва челно в мантинелата. Дизелът е трудно запалима течност. Най-напред сигурно са се задушили и са били леко омаяни, но е било фатално, защото няма време за реакция“, посочи още Пиргов.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!